Skip to content
Audit concept
2023-05-03 15:28:15
Cryptocurrency en moeilijkheden bij handhaven van wetten

Elke regio in de wereld heeft zijn eigen regelgevende instantie. Sommige voorschriften zijn identiek, terwijl andere verschillend zijn. Hier zijn enkele voorschriften voor cryptocurrency.

Netwerk voor de handhaving van financiële misdrijven:

Omdat cryptocurrencies geld zijn, vereist het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) dat ze gereguleerd worden. FinCEN verleent vergunningen aan aanbieders van cryptodiensten; het netwerk eist dat zij AML-nalevingsnormen toepassen en regelmatig gegevens over gebeurtenissen en transacties bijhouden en rapporten indienen.

SEC is de Securities and Exchange Commission:

Omdat de Securities and Exchange Commission (SEC) crypto’s als contant geld, effecten en kasequivalenten beschouwt, moeten cryptobeurzen worden geregistreerd. Personen die handelen in cryptocurrency moeten ook de SEC-voorschriften en effectenwetten volgen.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC):

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ziet cryptomunten als grondstoffen, vergelijkbaar met goud en andere financiële artikelen, en heeft regels voor cryptotransacties.

De moeilijkheden bij het bereiken van compliance met cryptocurrency

Compliance van cryptocurrency is, zoals elke opkomende innovatie, beladen met moeilijkheden, waaronder de volgende:

  1. De beschikbare reeds bestaande klantgedragsprofielen zijn ontoereikend. Proberen het abnormale en typische gedrag van mensen te voorspellen en te begrijpen is een enorme uitdaging.
  2. De cryptomarkt is voortdurend bezaaid met nieuwe technologie en trends. Als gevolg daarvan is er een voortdurende behoefte om de nalevingseisen bij te werken om het witwassen van geld en de dreiging van oplichting te verminderen.
  3. Het creëren van wetgeving die van toepassing is op alle soorten crypto-activa is complex en tijdrovend. Bovendien hebben verschillende regio’s verschillende regelgevende instanties, wat problematisch kan zijn door verschillen in compliance-voorschriften.

De belangrijkste motivatie voor de ontwikkeling van crypto’s was het verlangen naar decentralisatie en anonimiteit bij financiële transacties. Regeringen en traditionele financiële instellingen gebruiken beperkingen en heffingen om te controleren en te beïnvloeden hoe u uw geld uitgeeft.

Crypto-naleving probeert de nadelen van digitale activa te verzachten, maar het lijkt erop dat crypto-naleving het fundamentele doel van cryptocurrency ondermijnt. Terwijl de crypto-industrie streeft naar perfectie, probeert crypto-naleving te controleren en te beïnvloeden hoe u uw digitale activa gebruikt.

Bedrijfsadministratie Online login

Client portal

Salarisadministratie